Mökin laajennus ja mökkiremontti

Mökkiremontti ja mökkilaajennus kannattaa luottaa ammattilaisen käsiin parhaimman ja toimivimman tuloksen saavuttamiseksi. Ammattilaisemme osaavat kertoa sinulle tarvittavat toimenpiteet vanhan mökin laajentamiseksi, ideoita mökin ilmeen uusimiseen sekä toteutamme mökkiremontit alusta loppuun saakka huolellisesti ja laadukkaasti.  

Mökkiremontti 

Remontoinnilla mökki voidaan tuoda nykyaikaan, ja vastaamaan paremmin mökin käyttäjien tarpeisiin ja toiveisiin. Voit esimerkiksi lisätä mökin energiatehokkuutta asennuttamalla ilmalämpöpumpun. Ikkunoiden sekä ovien vaihtamisella voidaan vaikuttaa yleiseen viihtyvyyteen. Nykyaikaiset energiatehokkaat ikkunat ehkäisevät vedontunnetta, sekä parantavat ilmanvaihtoa, ja tuuletusikkunoiden lisäämisellä mökkiä voidaan myös viilentää tehokkaasti. 

Mökkiremontilla voidaan tuoda mökkiin kontrastia, uutta värimaailmaa tai korostaa alkuperäisiä piirteitä vanhaa säilyttäen, tai laittaa vaikka koko mökin luonne uusiksi. Mökin remontointi on hauskaa ja helppoa, kun annat ammattilaisten hoitaa homman. 

Rakennusten tulee kehittyä ja mukautua muuttuviin vaatimuksiin. Kesäisin lomaparatiisina toimiva kesämökki on mahdollista muuttaa läpi vuoden asuttavaksi. Samalla kannattaa kiinnittää huomiota myös yksityiskohtiin, ja tunnistaa ne mökin osat, joilla on luonnetta ja tarina kerrottavanaan, ja yrittää yhdistää ne onnistuneesti ja saumattomasti mökkirakennuksen uuteen aikaan. Suoritamme mökkiremontit ammattitaidolla ja lattiasta kattoon, tarpeidesi mukaisesti. 

Mökin laajennus – toteutus ja lupa-asiat 

Mökin laajennus on yksi tehokkaimmista mökkirakennuksen parannuksista. Jos mökkisi on käynyt liian pieneksi, mökin laajennus auttaa.  

Laajennus on mahdollista toteuttaa esimerkiksi lisäämällä ylös parvitilaa, korottamalla kattoa, laajentamalla rakennusta sivuille, ja ottamalla kylmä ullakkotila tai kellari käyttöön. Terassin lisääminen tuo mukavuutta, sekä muuttaa mökkirakennuksen yleisilmettä ja lisää käytännöllisyyttä. Myös kokonaan erillinen lisäosa on mahdollista toteuttaa. Kylmän vintin eristäminen tai katon korottaminen on vaihtoehtona, jos laajennussuunta on ylöspäin. Kesämökin laajennus voidaan tehdä myös lisäämällä lasitettu terassi, joka on käytännössä kuin kokonainen lisähuone kasvaviin tilatarpeisiin. Laajennus ja vanhan mökin kunnostus on usein edullisempi toteutus, kuin kokonaan uuden rakennuksen rakentaminen.  

Laajennuksissa tulee ottaa erityisesti huomioon mökin luonne ja yleisilme. Tahdotaanko säilyttää vanhaa tunnelmaa, vai halutaanko luoda kokonaan uutta ilmettä? Mökkilaajennus hyvin suunniteltuna ja toteutettuna korostaa haluttuja alkuperäisiä piirteitä, tuo uuden tuntua, korjaa tilanpuutteen ongelmia, nostaa rakennuksen arvoa, antaa lisää valoa mökin tiloihin sekä ratkaisee erilaisia mökinomistajien kohtaamia ongelmia. 

Laajennukset on mahdollista toteuttaa vastaamaan mökkirakennuksen alkuperäistä luonnetta ja viehätysvoimaa. Lisäämällä uutta ja kunnioittamalla vanhaa, voit antaa mökkilaajennuksen paljastaa mökkisi vuosien varrella kulkema matka tähän päivään. 

Laajennukset voivat myös lisätä luonnonvaloa, yhdistää olemassa olevia kiinteistön alueita, ja parantaa yleistä suunnittelua, jolloin tila hengittää hieman enemmän ja lisää viihtyisyyttä ja mökin toimivuutta. 

Laajennus vaatii yleensä aina rakennusluvan. Kunnostamalla jo olemassa olevia tiloja vastaamaan paremmin nykyistä käyttöä, saattaa toimenpidelupa ja -ilmoitus riittää. Käyttötarkoituksen muutokseen tarvitaan rakennuslupa sekä vastaava työnjohtaja. Luvat kannattaa varmistaa jo varhaisessa vaiheessa mökkikuntasi rakennusvalvonnasta. 

Tilaa mökkiremontti meiltä! 

Halusitpa sitten maksimoida tilaa parvella, saada mökki vastaamaan paremmin nykyisiä tarpeita, parantaa rakennuksen energiatehokkuutta tai lisätä mökkirakennukseesi lisää neliöitä, meiltä löydät kaikki tarvitsemasi. Rakennusliike Sundholm Oy toteuttaa mökkiunelmat ammattitaidolla asiakkaan toiveet huomioiden Uudenmaan alueella. 

Kiinnostaako sinua myös?

logo

Ota yhteyttä
info@rklsundholm.fi
050 300 5356

Hannu Saarelma
Toimitusjohtaja, työnjohtaja
050 300 5356
hannu.saarelma@rklsundholm.fi

Tomi Saarelma
Työnjohtaja
050 386 1631
tomi.saarelma@rklsundholm.fi

Käyntiosoite
Levysepäntie 4 halli 1
08150 Lohja

Postiosoite
Pitkäkatu 33
08150 Lohja

Y-tunnus 2659276-1

Verkkolaskutus
Ovt-tunnus / Verkkolaskuosoite 003726592761
Verkkolaskuoperaattori Maventa
Operaattorin välittäjätunnus 003721291126
Verkkolaskun välittäjätunnus on DABAFIHH, jos välittäjänne on pankki

Paperiset laskut
Rakennusliike Sundholm Oy
26592761
PL 100
80020 Kollektor Scan
tai sähköpostitse invoice-26592761@kollektor.fi

Elfin logo Yritäjät Jäsenyritys logo

Copyright © 2024 Rakennusliike Sundholm Oy