Teemme valesokkelin korjauksia Uudenmaan alueella.
Valesokkelin korjauksia tehdään pääasiassa 60-90-luvulla rakennettuihin matalaperusteisiin rakennuksiin. Valesokkelin korjaus liittyy lähes aina sisäilmaongelmiin. Olemme tehneen valesokkelin korjauksia paljon ja myös suurempiin kohteisiin, kuten rivitaloihin.
MISTÄ VALESOKKELIN KORJAUKSESSA ON KYSE
Valesokkelirakennuksessa maanpinta ja lattia ovat samassa tasossa, jolloin ohjauspuu jää maanpinnan alapuolelle. Tämän lisäksi maan pinta saattaa ajan myötä nousta korkeammalle ja tällöin riski sokkelin takana olevien puurakenteiden kostumisesta kasvaa.
Jos tähän vielä yhdistetään huono salaojitus ja sadevesiviemäröinti, ongelmat tai riskit moninkertaistuvat, sillä ohjauspuu ja runkotolpat voivat homehtua ja lahota.
Kuinka valesokkelin korjaus tehdään
Valesokkelin korjauksessa kosteuden pilaamat rakenteet poistetaan ja muut rakenteet desinfioidaan. Valesokkelin takana oleva ohjauspuu korvataan valesokkelikengällä, sokkelin korjaukseen tarkoitetulla harkolla tai termopalkilla.
Korjauksen yhteydessä on hyvä tarkistaa sokkelia vasten olevan maanpinnan taso ja tarvittaessa suojata sokkelin ulkopinta kosteudelta. Talon salaojitus pitää myös tarkistaa ja tarvittaessa korjata. Sadevesiviemäröinti on hyvä asentaa, jos talossa ei sellaista ole.
MITEN VALESOKKELIN ONGELMAT TUNNISTETAAN
Rakenteena valesokkeli on altis kosteusvaurioille. Valesokkelin kunto kannattaa tutkia, jos siellä ilmenee sisäilmaongelmia. Ulospäin valesokkelin ongelmat eivät välttämättä näy. Kutsu siis ammattilainen tutkimaan tilanne ja ota meihin yhteyttä.