Pyörätuolirampit

Pyörätuoliramppi on yksi tärkeimmistä esteettömän rakentamisen osa-alueista. Rakennusliike Sundholmilla on pitkäaikainen kokemus esteettömien ratkaisujen tekemisestä, sekä pyörätuoliramppien ja invaluiskien rakentamisesta.

Rakennamme pyörätuoliramppeja yksityisiin asuntoihin, taloyhtiöihin ja julkisiin kohteisiin. Toteutamme myös muut esteettömän rakentamisen ratkaisut, kuten asunnon muutostyöt, apuvälineasennukset, kattonostimien asennukset ja tasohissien vaatimat muutokset asuntoihin ja rakennuksiin.

Rakentamamme pyörätuolirampit noudattavat esteettömän rakentamisen määräyksiä ja suosituksia.

 

Pyörätuolirampin toteutus

Pyörätuoliramppi lähteen aina tasanteelta ja päätyy toiselle tasanteelle. Ramppi ei saa alkaa koskaan suoraan ovelta, vaan oven ulkopuolella pitää aina olla riittävän suuri tasanne. Rampin pitää olla suora ja tasanteilla pitää olla tilaa kääntymiseen. Käännöskohtien pitää olla tasaisia ja vaakasuorassa.

Ulkotiloihin rakennettavan luiska ei saa olla liukas, joten ne tehdään yleensä verkkolevystä tai betonista. Ulkotiloihin tehtävän rampin suunnittelussa pitää ottaa huomioon puhtaana pito, sekä suojaaminen vedeltä ja lumelta. Rampista ei saisi tulla liukas jään, veden tai lumen takia.

Soita 050 300 5356 Ota yhteyttä

 

Pyörätuolirampin jyrkkyys

Pyörätuoliramppi saa olla kaltevuudeltaan korkeintaan 8 %, eli metrin matkalla korkeus saa laskea enintään 8 cm. Yhtäjaksoisesti ramppi saa jatkua enintään kuusi metriä ja tämän jälkeen pitää olla vähintään kahden metrin mittainen välitasanne.

Jos luiskan kaltevuus on maksimissaan 5 %, eli korkeusero on metrin matkalla enintään 5 cm. Tällainen ramppi saa jatkua yhtenäisenä ilman välitasanteita. Sivusuunnassa ei kaltevuutta saa olla lainkaan.