Kosteusvaurion korjaus

Teemme kosteusvaurion korjausta Uudenmaan alueella, niin suuriin kuin pieniin kohteisiin. Rakennusliike Sundholmilla on pitkä kokemus ja korkea osaaminen haastavista kosteusvauriourakoista. Teemme mm.valesokkelien korjauksia ja kosteiden tilojen remontteja, kuten kylpyhuoneremontteja ja saunaremontteja.

Jos asunnossa tai kiinteistössäsi on merkkejä kosteusvauriosta, ota meihin yhteyttä!

 

Kuinka kosteusvaurion korjaus etenee

Kosteusvaurio on hyvä olla ammattilaisen toteama ja mittaama. Myös korjaussuunnitelma tulee olla osaavissa käsissä. Ota siis meihin yhteyttä!

Kun kosteusvaurio on havaittu, ole vakuutusyhtiöön ajoissa yhteydessä. Vakuutuskorvauksia varten korjaus pitää dokumentoida hyvin ja työlle pitää olla ulkopuolinen tarkastaja.

Kosteusvaurion korjaus alkaa alueen eristämisellä, jolla estetään itiöiden leviäminen. Vaurioituneet rakenteet ja pintamateriaalit puretaan ja poistetaan. Kivi, tiili ja betoni kuivataan. Poistetut rakenteet ja pinnat rakennetaan vanhaan tasoon normaalien rakennussäännösten mukaan.

Korjauksen aikana eristetyllä alueella saastuneista rakenteista irtoaa mikrobeja ja terveydelle haitallisia aineita. Rakennusliike Sundholmin työntekijät käyttävät asianmukaisia suojaimia ja rakentamisessa noudatetaan tarkasti säännösten mukaisia käytäntöjä.

 

Kuinka kosteusvaurio havaitaan

Käytössämme olevalla pintakosteusmittarilla nähdään nopeasti, onko rakenteissa kosteutta. Jos kosteutta löytyy, toteuttaa erillinen kosteusmittauksia tekevä ammattilainen tarkemman tutkimuksen. Tässä tutkimuksessa tehdään haitta-ainetutkimus, jolla kartoitetaan saastuneet materiaalit tai muuten korjaustyöhön vaikuttavat materiaalit, kuten asbesti. Kartoituksen ja mittauksen avulla laaditaan korjausseloste.

Soita 050 300 5356 Ota yhteyttä

 

Kosteusvaurion aiheuttaja

Kosteusvaurio voi olla missä osassa rakennusta tahansa. Tyypillisiä kosteusvaurion aiheuttajia ovat vesivahingot, jonka taas on aiheuttanut putken rikkoutuminen, vuotava varaaja tai katto tai tukkeutunut viemäri. Muita kosteusvaurioiden aiheuttajia ovat huonot rakenneratkaisut, kuten nk. valesokkelit, väärät rakennusmateriaalit tai riittämätön ilmanvaihto.